Jutranja prosena kaša

Potrebujemo
- 1/3 šalice Panvitine slovenske prosene kaše
- 3/4 šalice nesladkanega mandljevega mleka ali mleka po želji
- 1/2 šalice vode
- 1 žlico kokosovega olja
Dodatki po želji
- kokosovo olje
- orehe
- cimet
- rozine
- mandlje
- arašidovo ali mandljevo maslo
- sadje
- slanino
Oznake receptov:
Jutranja prosena kaša



15 min
Čas priprave



Pri AVE imamo zelo radi Panvitino slovensko proseno kašo, zato vam naslednji recept razkrivamo kljub temu, da ne vsebuje mesa.
Grobo zmeljemo proseno kašo v mlinčku za kavo. Na srednjem ognju stopimo kokosovo olje. Ko se segreje, dodamo proseno kašo in ob nenehnem mešanju kuhamo 2–3 minute. Nato počasi vmešamo mleko in vodo. Na rahlem ognju, ob občasnem mešanju kuhamo, dokler se vse sestavine ne združijo v kremasto kašo. Pokrijemo posodo in pustimo kuhati na nizkem ognju še 8–10 min.
Če se vam zdi kaša pregosta, dodamo še mleko ali vodo, da dobimo želeno gostoto. Če se nam zdi preveč tekoče, pokrijemo in kuhamo še 1–3 minute.
Ob koncu vmešamo še dodatke po želji in zdrav ter hranljiv zajtrk je pripravljen.