Kare s kožo in slanino ter pekočo papriko


Potrebujemo

  • 1 kg svinjskega kareja s kožo PIGI
  • 3 kom pekoče paprike
  • 1 kom nepekoče paprike
  • 1 kom treviškega radiča
  • 2 žlici kostanjevega medu
  • čajno žličko soli
  • poper
  • žličko gorčičnih semen
  • 1 dcl vina

Oznake receptov:

  • gorčična semena
  • kostanjev med
  • meso
  • paprika
  • pekoče
  • radič

Kare s kožo in slanino ter pekočo papriko

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Kareju odstranimo kost, da ostane samo meso, ki se drži neposredno slanine pod kožo. Kožo narežemo po širini, da se nam med peko ne zvija. Med nekoliko ogrejemo, da postane tekoč in s čopičem premažemo kožo. Gorčična semena stremo in jih zmešamo s soljo. Meso osolimo in popramo. Papriko narežemo na tanke trakove.

V ponvi ogrejemo olje ter vanjo položimo meso in papriko skupaj, da se okusi pomešajo. Meso počasi pečemo, tako da se izloči čim več maščobe od slanine in da koža postane zlato-rumena.
Paprike večkrat obrnemo, da se ne ožgejo. Paprike vzamemo iz ponve nekoliko prej kot meso.

Ko je meso pečeno, ga postavimo na krožnik, dodamo paprike, solato in svež radič. V ponvi je ostalo nekaj omake od pečenja, ki je pikantna. Dodamo nekoliko vina in pokuhamo toliko časa, da se alkohol izloči. S pikantno omako prelijemo meso in solato, ki smo jo dekorativno servirali na krožnik.