Keksi z jagodovo marmelado

Potrebujemo
- 450 g bele ostre moke
- 250 g sladkorja
- 5 žlic mleka
- 1 jajce
- 100 g masla
- 1 vanilijin sladkor
- ščepec soli
- 1 pecilni prašek
- modele za kekse ali okrogli kozarec
- jagodovo marmelado
Oznake receptov:
Keksi z jagodovo marmelado



120 min
Čas priprave




V posodi premešamo jajce, sladkor, maslo, sol in mleko. Dobro premešani masi dodamo moko in vse skupaj gnetemo tako dolgo, da zmes postane kompaktna. Vse skupaj postavimo v hladilnik in pustimo stati eno uro. Maso vzamemo iz hladilnika, jo tanko razvaljamo, tako da dobimo testo debeline ca. 5 mm. S poljubnim modelom izrežemo kekse v obliki zvezdic, krogov, lunic ipd.
Sredino izrezanih keksov namažemo z jagodovo marmelado ter položimo v pekač, premazan z margarino in posipan z moko. Kekse pečemo do zlato-rumene barve pri 150 °C.