Klobase in hrenovke na žaru s solato iz ajdove kaše in bučk


Potrebujemo

Klobase in hrenovke na žaru

Solata iz ajdove kaše in bučk

  • 350 g ajdove kaše
  • 150–200 g bučk
  • 200 g mesne slanine AVE
  • 100 g pora
  • 100 g rdeče redkvice
  • 200 g feta sira
  • kalče, npr. kreše ali lucerne (po želji)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 žlice limoninega soka
  • sol, mlet črn poper

Oznake receptov:

  • ajdova kaša
  • bučke
  • feta sir
  • hrenovka
  • kalčki
  • klobasa
  • meso
  • por
  • redkvica
  • slanina
  • solata
  • žar

Klobase in hrenovke na žaru s solato iz ajdove kaše in bučk

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Pripravimo solato. Ajdovo kašo operemo pod tekočo vodo, jo damo v velik lonec osoljene vode in kuhamo 15‒20 minut, da je še čvrsta na ugriz. Odcedimo jo in ohladimo.

Por narežemo na kolobarčke, slanino na rezine in bučke na kocke. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem najprej popražimo por. Dodamo slanino in še malo popražimo. Nazadnje priložimo bučke in jih popražimo. Praženo zelenjavo in slanino vmešamo v ohlajeno ajdovo kašo. Pripravimo polivko iz preostalega olja, limoninega soka, soli in popra ter z njo zabelimo ajdovo solato.

Redkvice narežemo na kolobarčke in jih posujemo po ajdovi solati. Nazadnje posujemo še z nadrobljenim sirom feta, po želji pa tudi s kalčki.

Klobase in hrenovke spečemo na žaru in jih ponudimo z ajdovo solato.