Sara Rutar: Krepak piščančji ragu in domače testenine


Potrebujemo

Piščančji ragu

  • 1kg piščančjih krač (spodnji del)
  • 2 veliki čebuli
  • 3 stroke česna
  • 1,5 dcl belega vina
  • 500ml pasiran paradižnik
  • pest češnjevega paradižnika
  • 2 velika korenčka
  • sol
  • poper
  • čili
  • rdeča paprika
  • curry
  • drobnjak
  • rožmarin (svež)
  • timijan (svež)

Domače testenine

  • 2 JAJCI
  • 200g moke ( jaz uporabljam semolo in manitobo 50%-50%)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • ščepec soli

Oznake receptov:

  • domače
  • piščanec
  • testenine

Sara Rutar: Krepak piščančji ragu in domače testenine

Zahtevnost
120 min Čas priprave
Št. oseb

Recept je pripravila Food Blogerka Sara Rutar

Priprava:

Začnimo s piščančjim ragujem.

Piščančka mariniramo v začimbah in popečemo v ponvi do zlato rumene barve, na vsaki strani približno 2 minuti.

V loncu popražimo čebulo, dodamo nasekljan česen, korenje in zalijemo v z vinom, dodamo še paradižnike in paradižnikovo mezgo ter počakamo, da alkohol pokuha, nato pa dodamo še popečene piščančke.

Kuhamo na nizkem ognju približno 1-2 uri – več časa kot bomo kuhali, bolj okusen ragu bomo imeli. 😉

Sedaj pa so na vrsti še domače testenine

Testo dobro pregnetemo in po potrebi dodamo vodo. Maso pustimo počivati vsaj pol ure, nato pa jo razvaljamo in oblikujemo poljubne testenine …

Ko je ragu narejen, pristavimo še krop slane vode in skuhamo testenine. Postrežemo in na vrh lahko naribamo še nekaj parmezana.