Sara Rutar: Krepak piščančji ragu in domače testenine

Potrebujemo
Piščančji ragu
- 1kg piščančjih krač (spodnji del)
- 2 veliki čebuli
- 3 stroke česna
- 1,5 dcl belega vina
- 500ml pasiran paradižnik
- pest češnjevega paradižnika
- 2 velika korenčka
- sol
- poper
- čili
- rdeča paprika
- curry
- drobnjak
- rožmarin (svež)
- timijan (svež)
Domače testenine
- 2 JAJCI
- 200g moke ( jaz uporabljam semolo in manitobo 50%-50%)
- 1 žlica oljčnega olja
- ščepec soli
Oznake receptov:
Sara Rutar: Krepak piščančji ragu in domače testenine







Recept je pripravila Food Blogerka Sara Rutar
Priprava:
Začnimo s piščančjim ragujem.
Piščančka mariniramo v začimbah in popečemo v ponvi do zlato rumene barve, na vsaki strani približno 2 minuti.
V loncu popražimo čebulo, dodamo nasekljan česen, korenje in zalijemo v z vinom, dodamo še paradižnike in paradižnikovo mezgo ter počakamo, da alkohol pokuha, nato pa dodamo še popečene piščančke.
Kuhamo na nizkem ognju približno 1-2 uri – več časa kot bomo kuhali, bolj okusen ragu bomo imeli. 😉
Sedaj pa so na vrsti še domače testenine
Testo dobro pregnetemo in po potrebi dodamo vodo. Maso pustimo počivati vsaj pol ure, nato pa jo razvaljamo in oblikujemo poljubne testenine …
Ko je ragu narejen, pristavimo še krop slane vode in skuhamo testenine. Postrežemo in na vrh lahko naribamo še nekaj parmezana.