Krvavice z bujto repo in rebrci

Potrebujemo
- 4 štajerske krvavice AVE
- 20 dag svinjskih rebrc (lahko svežih ali prekajenih) AVE
- 1 kg kisle repe
- 10 dag prosene kaše
- 1 srednje veliko čebulo
- 1 žlico ostre moke
- 1 čajno žlico mlete rdeče sladke paprike
- 1 dcl oljčnega olja
- 2 lovorjeva lista
- 3 stroke česna
- majaron, timijan
- poper v zrnju
Oznake receptov:
Krvavice z bujto repo in rebrci







Zavoj kisle repe in svinjska rebra zalijemo z vodo in damo kuhat. Stremo dva stroka česna in ju skupaj z lovorjevim listom, ščepcem soli ter nekaj zrni popra dodamo repi z rebri.
Nato se lotimo prosene kaše, ki jo stresemo v osoljen krop, nekoliko premešamo in pustimo kuhati na zmernem ognju ca. 10 minut.
Sedaj so na vrsti še krvavice. Pekač poškropimo z malce hladne vode, damo vanj krvavice in pekač položimo v NEOGRETO pečico. Nastavimo jo na 180 °C za ca. 20 minut.
Pripravimo še podmet. Najprej sesekljamo čebulo, ki jo popražimo na kančku oljčnega olja. Ko je čebula popražena, dodamo žličko rdeče paprike, 2 žlici moke, zalijemo z nekaj hladne vode in na koncu primešamo še proseno kašo, ki smo jo skuhali pred tem. Obogatimo z nekaj majarona in timijana ter pustimo kuhati še ca. 5 minut.
Zopet posvetimo našo pozornost krvavicam. Ko so se te pekle 20 minut, povečamo temperature pečice na 200 °C in pečemo še dodatnih pet minut, da postanejo ravno prav hrustljave.
Na koncu iz naše bujte repe vzamemo meso in ga zrežemo na kocke, ki jih potresemo povrhu bujte repe potem, ko smo slednjo že položili na krožnik. Po želji lahko povrhu za dekoracijo potresemo še nekaj sesekljanega peteršilja in seveda poleg položimo še krvavice.
Naj vam tekne!