Lahka šunka z bageto


Potrebujemo

  • 20 dag lahke šunke AVE
  • 1 kom bagete (francoski kruh)
  • 10 dag sveže rukole
  • 20 dag črnih oliv v slanici
  • 10 dag češnjevega paradižnika
  • makovo olje
  • okrasni (francoski) peteršilj za dekoracijo

Oznake receptov:

  • bageta
  • češnjev paradižnik
  • črne olive
  • meso
  • rukola

Lahka šunka z bageto

Zahtevnost
20 min Čas priprave
Št. oseb

Bageto narežemo na 1 cm debele rezine (dolgo oko). Lahko šunko narežemo na zelo tanke rezine, tako velike, da jo lahko na kruhu dvakrat prepognemo.

Lahko šunko položimo na kruh, tako da ena polovica gleda čez kruh, nanjo položimo sesekljane črne olive in jo prekrijemo z drugim delom šunke. Na vse skupaj položimo četrtino češnjevega paradižnika, pokapljamo z nekaj kapljicami makovega olja in okrasimo z dekorativnim peteršiljem.

Namig: Rezanje na “dolgo oko“ se denimo uporablja za rezanje kuhanih klobas. Klobasa se reže pod kotom in tako dobimo dejansko večjo površino klobase. Na ta način režemo tudi francosko štruco, zato da dobimo večjo površino za izdelavo obloženih kruhkov.