Laura Kolšek: Mavrična obara z Ave piščančjimi trakci brez GSO


Potrebujemo

  • 1 paket Ave EKO piščančja prsa brez GSO – file (470-500g)
  • 1l goveje jušne osnove
  • 500ml vode
  • Žlica olivnega olja
  • Čajna žlička soli
  • Pol čajne žličke majarona
  • Pol čajne žličke bazilike
  • Ščep kurkume v prahu
  • Ščep mlete dimljene paprike
  • 3 stroki česna
  • Večja rdeča čebula
  • 3-4 večji korenčki
  • 200g brokolija
  • 200g sladkega krompirja
  • 100g rjave leče

Oznake receptov:

  • ave
  • Brez GSO
  • Fusion
  • Klasika
  • Laura Kolsek
  • Moderno
  • obara

Laura Kolšek: Mavrična obara z Ave piščančjimi trakci brez GSO

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

Recept je pripravila Food Blogerka Laura Kolšek

Priprava:

Najprej operemo zelenjavo in pripravimo delovno površino. Rdečo čebulo enakomerno narežemo na tanke rezine, česen pa dobro sesekljamo. Na štedilnik pristavimo večji lonec za kuhanje in vanj vlijemo eno žlico olivnega olja. Ko se olje dodobra segreje, v loncu prepražimo rdečo čebulo in česen. Ko čebula in česen pozlatijo, dodamo cele piščančje fileje. Na vsaki strani jih na hitro popečemo, nato pa jih prelijemo z vodo in jušno osnovo. Vsebino začinimo s soljo, kurkumo, mleto papriko, majaronom in baziliko. Počakamo da obara zavre, nato pa piščanca v jušni osnovi kuhamo še približno pol ure. Medtem, ko se piščančji fileji kuhajo, olupimo korenje, očistimo brokoli in sladek krompir. Zelenjavo narežemo na približno centimeter debele kolobarje. Prav tako si pripravimo rjavo lečo. Po 30 minutah v lonec dodamo korenje, sladek krompir in lečo. Kuhamo še dodatnih 15 minut. 

Iz lonca previdno vzamemo kuhane piščančje fileje. Z dvema vilicama jih »natrgamo«, da dobimo manjše, neenakomerne piščančje trakce. Trakce nato vrnemo v lonec in ob koncu dodamo še brokoli. Kuhamo dodatnih 5-10 minut, da se pokuha še brokoli. 

Piščančjo obaro po želji postrežemo s svežo špinačo, ali pa na vrh dodamo žlico grškega jogurta. Pa dober tek!