Leskovački čevapčiči s pečenim vitlofom in šampinjoni


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • čevapčiči
  • kajmak
  • parmezan
  • radič
  • rukola
  • šampinjoni
  • slanina

Leskovački čevapčiči s pečenim vitlofom in šampinjoni

Zahtevnost
25 min Čas priprave
Št. oseb

Šampinjone očistimo ter odstranimo betke. Premažemo jih z oljčnim oljem, solimo, popramo ter pustimo stati ca. 10 minut. Medtem enako storimo tudi z vitlofom.

Ko je žar primerno ogret, nanj najprej položimo šampinjone, z glavo navzgor. Po 5 minutah jih obrnemo in notranjost napolnimo najprej z majčkeno sesekljanega česna in nato potresemo z ribanim parmezanom. Istočasno na žar položimo še leskovačke čevapčiče s kajmakom.

Po nekaj minutah dodamo še vitlof in ga zelo na hitro popečemo z vsake strani. Šele potem ga ovijemo v pečeno mesno slanino in postavimo nazaj na žar še za dve do tri minute.

Medtem na krožnike pripravimo še nekaj rukole ter ji nato z občutkom dodamo še šampinjone, vitlof in seveda slastne čevapčiče.

Dober tek!