Leskovački čevapčiči s pečenim vitlofom in šampinjoni

Potrebujemo
- leskovačke čevapčiče na palčki s kajmakom AVE
- 1x pečeno mesno slanino AVE
- 4x treviški radič (vitlof), večji
- 16 večjih šampinjonov (samo klobuke)
- rukolo za dekoracijo
- česen
- sol in poper
- oljčno olje
- parmezan
Oznake receptov:
Leskovački čevapčiči s pečenim vitlofom in šampinjoni



25 min
Čas priprave




Šampinjone očistimo ter odstranimo betke. Premažemo jih z oljčnim oljem, solimo, popramo ter pustimo stati ca. 10 minut. Medtem enako storimo tudi z vitlofom.
Ko je žar primerno ogret, nanj najprej položimo šampinjone, z glavo navzgor. Po 5 minutah jih obrnemo in notranjost napolnimo najprej z majčkeno sesekljanega česna in nato potresemo z ribanim parmezanom. Istočasno na žar položimo še leskovačke čevapčiče s kajmakom.
Po nekaj minutah dodamo še vitlof in ga zelo na hitro popečemo z vsake strani. Šele potem ga ovijemo v pečeno mesno slanino in postavimo nazaj na žar še za dve do tri minute.
Medtem na krožnike pripravimo še nekaj rukole ter ji nato z občutkom dodamo še šampinjone, vitlof in seveda slastne čevapčiče.
Dober tek!