Marinirane perutničke in palačinke z granatnim jabolkom


Potrebujemo

Glavna jed

  • 1 kg piščančjih krilc AVE EKO
  • sol, poper, timijan in rožmarin
  • česen in rdečo papariko v prahu
  • 50 dag bučk
  • 20 dag feta sira
  • 1 žlico sezamovih semen
  • oljčno olje
  • svežo baziliko

Sladica

  • 1 granatno jabolko
  • 2 jajci
  • 4 žlice moke
  • ščepec soli
  • med
  • 1 dcl mleka

Oznake receptov:

  • česen
  • feta sir
  • granantno jabolko
  • marinada
  • meso
  • paprika
  • sezam
  • sladica

Marinirane perutničke in palačinke z granatnim jabolkom

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

Perutničke mariniramo z oljčnim oljem in mešanico začimb (sol, poper, timijan, rožmarin, česen in paprika v prahu) ter pustimo stati ca. 30 minut.

V tem času narežemo feta sir in bučke, jih potopimo v oljčno olje in dodamo sezam, svežo baziliko ter malce soli in popra.

Sedaj segrejemo olje in damo v eno ponev peči perutničke, v drugo pa bučke s feto.

Med peko se lotimo še sladice. Maso za palačinke pripravimo tako, da zmešamo jajce z moko in enim decilitrom mleka.

Pozornost zopet posvetimo glavni jedi. V ponvi popražimo sezam. Med praženjem odstavimo bučke in nanje potresemo popražen sezam.

V vmesnem času so pečene tudi naše perutničke, zato jih odstavimo z ognja. S tem je glavna jed pripravljena za serviranje.

Vrnemo se nazaj k naši sladici. Maso zlivamo v ponev in pečemo palačinke eno za drugo. Medtem na krhlje narežemo granatno jabolko in iz njega izluščimo semena ter jih zavijemo v palačinke. Palačinke nato oblijemo še z nekaj medu in postrežemo.

Pa dober tek!