Marinirane perutničke in palačinke z granatnim jabolkom

Potrebujemo
Glavna jed
- 1 kg piščančjih krilc AVE EKO
- sol, poper, timijan in rožmarin
- česen in rdečo papariko v prahu
- 50 dag bučk
- 20 dag feta sira
- 1 žlico sezamovih semen
- oljčno olje
- svežo baziliko
Sladica
- 1 granatno jabolko
- 2 jajci
- 4 žlice moke
- ščepec soli
- med
- 1 dcl mleka
Oznake receptov:
Marinirane perutničke in palačinke z granatnim jabolkom







Perutničke mariniramo z oljčnim oljem in mešanico začimb (sol, poper, timijan, rožmarin, česen in paprika v prahu) ter pustimo stati ca. 30 minut.
V tem času narežemo feta sir in bučke, jih potopimo v oljčno olje in dodamo sezam, svežo baziliko ter malce soli in popra.
Sedaj segrejemo olje in damo v eno ponev peči perutničke, v drugo pa bučke s feto.
Med peko se lotimo še sladice. Maso za palačinke pripravimo tako, da zmešamo jajce z moko in enim decilitrom mleka.
Pozornost zopet posvetimo glavni jedi. V ponvi popražimo sezam. Med praženjem odstavimo bučke in nanje potresemo popražen sezam.
V vmesnem času so pečene tudi naše perutničke, zato jih odstavimo z ognja. S tem je glavna jed pripravljena za serviranje.
Vrnemo se nazaj k naši sladici. Maso zlivamo v ponev in pečemo palačinke eno za drugo. Medtem na krhlje narežemo granatno jabolko in iz njega izluščimo semena ter jih zavijemo v palačinke. Palačinke nato oblijemo še z nekaj medu in postrežemo.
Pa dober tek!