Marinirane piščančje kračice s cmokom iz zdroba in pinjol


Potrebujemo

  • 1 kg piščančjih kračk
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 4 dcl mleka
  • čajno žličko soli
  • 100 g masla
  • 30 g pinjol
  • 1 dcl oljčnega olja
  • 4 stroke česna
  • poper
  • sok ene limone

Oznake receptov:

  • česen
  • cmoki
  • limona
  • marinada
  • meso
  • pinjole

Marinirane piščančje kračice s cmokom iz zdroba in pinjol

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Česen iztisnemo v olje, dodamo sol, poper in limonin sok ter vse skupaj dobro premešamo. V marinado položimo piščančje kračice.

Pinjole opečemo v suhi ponvi. Olja ni potrebno dodajati, saj oreščki sami izločajo olje. Pinjole ves čas mešamo, da se ne zažgejo.
V osoljenem mleku zakuhamo zdrob, malo popramo in tik pred koncem vmešamo pinjole in maslo. Preden se zdrob ohladi, z žlico oblikujemo cmoke.

Kračke popečemo na vročem olju, tako da so znotraj dovolj sočne.

Postrežemo skupaj s cmokom, kot preliv pa lahko dodamo sok, ki je ostal od pečenja.