Marinirani svinjski zrezki s sojino omako na žaru

Potrebujemo
- 6 AVE svinjskih zrezkov
- 4 žlice lahke sojine omake
- ¼ kozarca rastlinskega olja
- ¾ žlice čebule v prahu
- 3 žlice črnega popra
- ¾ žlice timijana
- 3 žlice nastrgane lupine EKO limone
- 2 čajni žlici mletega česna
- ½ kozarca vode
Oznake receptov:
Marinirani svinjski zrezki s sojino omako na žaru



20 min
Čas priprave






V večji posodi najprej zmešamo vodo in vse naštete sestavine brez mesa. Nato dodamo še zrezke, posodo postavimo v hladilnik in pustimo, da se marinirajo vsaj dve uri.
Žar segrejemo do srednje temperature in rahlo naoljimo rešetke. Sedaj svinjske zrezke vzamemo iz posode in otresemo odvečno marinado ter jo zavržemo.
Zrezke na žaru pečemo 6 minut na vsaki strani oz. tako dolgo, da v središču niso več roza barve. V kolikor preverimo s termometrom, mora biti temperatura znotraj zrezka približno 65 °C.
Meso postrežemo s prilogo po izbiri. Pa dober tek.