Martinov piščanec s kostanjem, korenjem in z rdečim zeljem


Potrebujemo

  • 1 večji piščanec AVE EKO
  • 50 dag rdečega zelja
  • 20 dag korenja
  • 20 dag kuhanega kostanja
  • 0,5 dcl oljčnega olja
  • 4 kom zvezdnega janeža
  • 3 žlice soli
  • 50 dag širokih jajčnih rezancev

Oznake receptov:

  • janež
  • korenje
  • kostanj
  • meso
  • pečica
  • rdeče zelje
  • testenine

Martinov piščanec s kostanjem, korenjem in z rdečim zeljem

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

Piščanec mariniramo s soljo in poprom, ga položimo v pekač, oblijemo z oljčnim oljem in vodo ter položimo v predogreto pečico na 180 °C za ca. 1 uro in ga, po približno polovici peke, obrnemo.

Popražimo na trakove narezano zelje, povrhu dodamo na trakove narezano korenje, na korenje pa še na pol prerezan, predhodno kuhan, olupljen kostanj. Ko se zelenjava popraži, jo poberemo iz ponve, preostalo omako pa precedimo, dodamo malce janeža in jo na kratko prevremo, da se zgosti.

Nato skuhamo še testenine. Zelenjavo zrežemo na majhne koščke in jo primešamo k testeninam. Ko je piščanec pečen, ga razrežemo in postrežemo skupaj z našimi testeninami z zelenjavo, povrhu pa oblijemo še z našo omako.

Pa dober tek!