Materinski dan ‒ čokoladni brownie


Potrebujemo

  • 15 dag jedilne čokolade
  • 15 dag masla ali margarine
  • 3 jajca
  • 2 žlici grenke čokolade v prahu
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 3 žlice moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijin sladkor
  • pest suhih nasekljanih sliv
  • 2 mandarini
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 žlico ruma ali konjaka za flambiranje

Oznake receptov:

  • čokolada
  • flambiranje
  • mandarine
  • pečica
  • sladica
  • sladkor
  • slive

Materinski dan ‒ čokoladni brownie

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

V ponvi počasi stopimo čokolado in maslo ter dobljeno zmes zlijemo v posodo. Primešamo še sladkor, moko, suhe slive, jajca in kanček pecilnega praška ter vse skupaj zlijemo v modelček in položimo v pečico za ca. 12 minut pri 170 °C.

Medtem ko se naš brownie peče, v ponvi raztopimo maslo, kateremu dodamo sladkor in nato še koščke mandarine. Zelo na kratko popečemo in na koncu oblijemo s konjakom ter flambiramo.

Ko je brownie pečen in ohlajen, ga položimo na krožnik, povrhu stresemo naše flambirane mandarine, nanje pa dodamo še žlico mascarponeja.

Naj vam tekne!