Medeni piščanec z mocarelo

Potrebujemo
- 4 kose piščančjih prsi AVE
- 4 rezine pancete
- 2 žlici dijonske gorčice
- 2 žlici medu
- 150 g mocarele
- sol, poper
Oznake receptov:
Medeni piščanec z mocarelo



45 min
Čas priprave



Segrejte pečico na 180 °C.
4 kose piščančjih prsi položite na pekač, premazan z maščobo ali na peki papir. Začinite s soljo in poprom.
Zmešajte med in dijonsko gorčico ter z mešanico premažite kose piščanca. Pecite približno 25 minut.
Narežite 4 čim tanjše rezine pancete in jih položite v ločen pekač, ki ga vstavite v pečico za nekaj minut, da rezine postanejo hrustljave. Nato vzemite oba pekača iz pečice in obložite kose piščanca z rezinami pancete. Na vsak kos dodajte še nekaj mocarele.
Piščanec naj se v pečici peče še približno 5-10 minut, da se sir raztopi.
Zraven ponudite popečeno zelenjavo s krompirjem in osvežilno solato.