Medeni piščanec z mocarelo


Potrebujemo


Oznake receptov:

Medeni piščanec z mocarelo

Zahtevnost
45 min Čas priprave
Št. oseb

Segrejte pečico na 180 °C.

4 kose piščančjih prsi položite na pekač, premazan z maščobo ali na peki papir. Začinite s soljo in poprom.

Zmešajte med in dijonsko gorčico ter z mešanico premažite kose piščanca. Pecite približno 25 minut.

Narežite 4 čim tanjše rezine pancete in jih položite v ločen pekač, ki ga vstavite v pečico za nekaj minut, da rezine postanejo hrustljave. Nato vzemite oba pekača iz pečice in obložite kose piščanca z rezinami pancete. Na vsak kos dodajte še nekaj mocarele.

Piščanec naj se v pečici peče še približno 5-10 minut, da se sir raztopi.

Zraven ponudite popečeno zelenjavo s krompirjem in osvežilno solato.