Mega okusen sendvič s pečenicami in gorčično omako


Potrebujemo

AVE Domače pečenice

Gorčična omaka

  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica masla
  • ¾ kozarca polnomastnega mleka
  • 1 čajna žlička medu
  • Peteršilj
  • Sol
  • Poper

Oznake receptov:

  • gorčica
  • omaka
  • recept
  • rukola
  • sendvič
  • svinjska mast

Mega okusen sendvič s pečenicami in gorčično omako

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej se lotimo omake. V ponvi najprej na nižji temperaturi raztopimo maslo. Nato dodamo moko in gorčico ter premešamo, da dobimo lepo zmes. Počasi dolijemo mleko in znova mešamo, dokler se omaka ne zgosti. Sedaj dodamo še nekaj soli, popra, peteršilja in čajno žličko medu ter znova – uganite – da, pomešamo. 🙂

Nato se lotimo pečenic, ki jih najprej položimo v vodo in vse skupaj zavremo. Ko voda zavre, temperaturo zmanjšamo tako, da pečenica počasi vre še vsaj 15 minut.

Nasvet: Po 15 minutah kuhanja pečenico prebodemo z vilicami.

Zatem pečenice na svinjski masti popečemo še v ponvi, da dobimo lepo zapečeno skorjo. Vzamemo jih iz ponve in jih po dolgem razrežemo na polovice.

Sedaj s strani razrežemo lepinji in vse štiri kose namažemo z narejeno omako ter dodamo dodamo še rezino mocarele in paprike. Nato na oba spodnja dela lepinj položimo še po štiri razrezane kose pečenic in nekaj listov rukole.

Na koncu na vrh nato položimo še drugi polovici lepinj in nekoliko stisnemo, da sendvič s sestavinami obdrži strukturo.

Pa dober tek. 🙂