Mesna enolončnica za odganjanje mrzlih dni


Potrebujemo

  • Svinjsko stegno AVE (600 g)
  • 1 kocka zelenjavne jušne osnove
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 6 krompirjev
  • 5 paradižnikov
  • 4 korenčki
  • 1 lovorov list
  • Sol
  • Mlet poper
  • Peteršilj

Oznake receptov:

Mesna enolončnica za odganjanje mrzlih dni

Zahtevnost
80 min Čas priprave
Št. oseb

Začnemo s svinjskim mesom, ki ga operemo in razrežemo na manjše kocke. Olupimo še čebulo in česen in ju na drobno sesekljamo. Zatem olupimo še krompir in ga narežemo na kocke, prav tako pa narežemo še korenček in paradižnik.

V veliki posodi nato segrejemo olje in na njem na rahlo popečemo meso in čebulo ter ju zatem zalijemo z vodo – približno toliko, da pokrije meso.

Nato v posodo dodamo še krompir, korenček, česen, paradižnik in lovorov list. Zraven damo še sol in poper po občutku. Vse skupaj nekoliko premešamo, pokrijemo s pokrovko in zmanjšamo ogenj. Malo počakamo in vmešamo še kocko jušne osnove. Pustimo, da se meso skupaj z zelenjavo duši (približno 60 min) in sproti po potrebi dodajamo vodo.

Sedaj naredimo še prežganje. V posodi zmešamo olje in moko. Zmes prevremo do rahle rjave barve in zatem dodamo 3 dcl vode. Premešamo in prežganje nato počasi vlijemo v juho ter sproti mešamo, da ne nastanejo grudice.

Juho še enkrat prevremo, dekoriramo s peteršiljem in jo nato postrežemo.

Dober tek!