Mini piščančji fileji v vlečenem testu s svežim jogurtom in z mangom

Potrebujemo
- 500 g vlečenega testa
- 600 g mini filejev piščančjih prsi AVE EKO
- 180 g polnomastnega jogurta
- limono
- 1 kos svežega manga
- rastlinsko olje
- sol in popper
- olivno olje
Oznake receptov:
Mini piščančji fileji v vlečenem testu s svežim jogurtom in z mangom







V fritezi segrejemo olje na 160 °C, medtem pa piščančji file mariniramo z malce soli, popra in olivnega olja.
Nato nekaj listov vlečenega testa, naloženih drug na drugega, zavijemo v tulec in narežemo na približno 1 cm debele trakove. Trakove nato raztegnemo in položimo drug ob drugega. Nanje zložimo koščke fileja in jih ovijemo s temi trakovi.
Nato pripravimo še jogurtovo omako, in sicer tako, da v jogurt stisnemo polovico limone in nekaj kapljic belega balzamičnega kisa, rahlo solimo in poramo, premešamo in omaka je pripravljena.
Koščke piščančjega fileja, ovite v trakove iz vlečenega testa, položimo v fritezo ter cvremo 5 do 8 minut.
Medtem ko se meso cvre, se lotimo priprave krožnika. Tega najprej obložimo s tankimi rezinami manga, ki smo ga predhodno oprali in olupili, nato povrhu mangovih rezin razporedimo piščanca v listnatem testu, poleg pa ponudimo še našo jogurtovo omako.
Naj vam tekne!