Mini piščančji fileji v vlečenem testu s svežim jogurtom in z mangom


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • friteza
  • jogurt
  • mango
  • marinada
  • meso
  • testo

Mini piščančji fileji v vlečenem testu s svežim jogurtom in z mangom

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

V fritezi segrejemo olje na 160 °C, medtem pa piščančji file mariniramo z malce soli, popra in olivnega olja.

Nato nekaj listov vlečenega testa, naloženih drug na drugega, zavijemo v tulec in narežemo na približno 1 cm debele trakove. Trakove nato raztegnemo in položimo drug ob drugega. Nanje zložimo koščke fileja in jih ovijemo s temi trakovi.

Nato pripravimo še jogurtovo omako, in sicer tako, da v jogurt stisnemo polovico limone in nekaj kapljic belega balzamičnega kisa, rahlo solimo in poramo, premešamo in omaka je pripravljena.

Koščke piščančjega fileja, ovite v trakove iz vlečenega testa, položimo v fritezo ter cvremo 5 do 8 minut.

Medtem ko se meso cvre, se lotimo priprave krožnika. Tega najprej obložimo s tankimi rezinami manga, ki smo ga predhodno oprali in olupili, nato povrhu mangovih rezin razporedimo piščanca v listnatem testu, poleg pa ponudimo še našo jogurtovo omako.

Naj vam tekne!