Nabodala iz žar klobas in zelenjave


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • bučke
  • češnjev paradižnik
  • klobasa
  • meso
  • nabodala
  • žar

Nabodala iz žar klobas in zelenjave

Zahtevnost
25 min Čas priprave
Št. oseb

Pri nabodalih je pomembno, da istovrstne izdelke narežemo na podobno velike koščke, ostale sestavine pa na tako velike koščke, da bodo z drugimi izdelki pečeni v istem času.

Žar klobase narežemo na grižljaj velike koščke. Bučke narežemo na debelejše rezine, da jih lažje nabadamo na nabodala, jih pokapljamo z oljčnim oljem in jih mariniramo s soljo in poprom.
Na nabodala iz nerjavečega jekla ali lesene špile v zaporedju nataknemo žar klobase. Vrstni red je poljuben. Pikantne in navadne žar klobase lahko natikamo mešano ali posebej. Nataknemo po dve žar klobasi in eno rezino bučke. To ponavljamo odvisno od dolžine palčke in žara. Nabodala se morajo peči po celotni površini hkrati.

Ko je žar dovolj ogret, položimo nanj nabodala in pečemo ca. 10 minut. Nabodala vmes nekajkrat obrnemo, vendar pazimo, da posamezni koščki ne odpadejo.

Nabodala postrežemo s svežo zelenjavo, paradižniki ali kislim sadjem.