Njamimami: Domače polnozrnate tortilje s piščančjimi trakci in guacamole omako


Potrebujemo

  • 300 g AVE piščančja prsa brez kože
  • 135 g polnozrnate moke (pirina ali pšenična)
  • 50 g bele moke
  • 100 ml mlačne vode
  • 2 avokada
  • 1 paradižnik
  • polovica rdeče paprike
  • polovica šalotke ali čebule
  • 50 g kisle smetane
  • olivno olje
  • sol
  • limeta
  • poper
  • koriander po želji
  • začimbe

Oznake receptov:

  • koriander
  • meta
  • moka
  • paradižnik
  • Piščančja prsa
  • tortilije
  • tortilja

Njamimami: Domače polnozrnate tortilje s piščančjimi trakci in guacamole omako

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Recept je pripravila Food Blogerka Njamimami

Priprava tortilj: 

Najprej pripravimo domače polnozrnate tortilje. Polnozrnato in belo moko presejemo, dodamo ščepec soli in dve žlici olivnega olja. Med mešanjem sestavin postopoma dodajamo mlačno vodo. Med gnetenje posipamo malo moke na dno posode, če je testo še vedno premokro. Testo ne sme ostati lepljivo. Pokrijemo ga s krpo in pustimo na sobni temperaturi 30 min. Testo razdelimo na štiri dele in oblikujemo 4 kroglice. Vsako kroglico razvaljamo zelo na tanko na peki papirju in tako nastalo tortiljo pečemo v večji ponvi na vsaki strani približno eno minuto.

Priprava guacamole omake:

Skrivnost popolne omake guacamole je v uporabi zrelega avokada. Avokado prerežemo po dolžini ter ga razpolovimo. Odstranimo mu koščico in ga z žlico izdolbemo iz lupine. Avokado pokapljamo s sokom polovice limete in pretlačimo z vilico. Polovico šalotko ali kos čebule sesekljamo zelo na drobno. Paradižnik in polovico rdeče paprike narežemo na manjše koščke. Vse sestavine dodamo avokadu in pretlačimo z vilico. Dodamo še kislo smetano, sol, poper, ter po želji tudi koriander. Vse sestavine dobro premešamo in omako postavimo na hladno.

AVE piščančja prsa brez kože narežemo na tanke trakce, začinimo po želji (mediteranske začimbe, pekoče olivno olje, peteršilj ali sladka paprika) in spečemo na olivnem olju, da dobijo zlato rumeno skorjico.

Tortilje nadevamo z veliko omake guacamole, piščančjimi trakci in jih zavijemo.

Dober tek.