Njamimami: Španska tortilja s Štajerskimi kolinami

Potrebujemo
- 2 AVE CHEF štajerski kolini
- ali 2 AVE CHEF pečenici
- 400 g krompirja
- velika čebula
- 5 jajc
- 60 g parmezana
- 70 ml olivnega olja
- sol
- poper
- peteršilj (po želji)
Oznake receptov:
Njamimami: Španska tortilja s Štajerskimi kolinami






Recept je pripravila Food Blogerka Njamimami
Priprava:
Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine in ga osušimo s papirnatimi brisačami. V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo krompir, solimo in v pokriti ponvi pražimo 10 minut. Občasno premešamo. Po 10 minutah v ponev dodamo čebulo narezano na kolobarje in zdrobljeno meso dveh štajerskih kolin ali pečenic Ave chef, katerim smo odstranili ovoj. Ponovno pokrijemo ponev in nadaljujemo s praženjem 10 minut. Občasno premešamo. V večji posodi stepemo jajca, dodamo parmezan, poper, sol in ščepec peteršilja. V mešanico jajc dodamo pečen krompir, čebulo in pečenice in dobro premešamo vse sestavine. V čisto ponvi segrejemo žlico olivnega olja in prelijemo z nastalo jajčno mešanico. Pečemo v pokriti posodi na vsaki strani 10 minut. Pri obračanju tortilje si pomagamo s krožnikom, ki se po velikosti prilega ponvi. Ponev pokrijemo in tortiljo obrnemo na krožnik. S krožnika jo zdrsnemo ponovno v ponev in jo pečemo še na drugi strani. Tortiljo narežemo na trikotnike ali kocke in postrežemo vročo ali ohlajeno. Je odličen v naprej pripravljen prigrizek ob druženju.
Dober tek.