Njamimami: Španska tortilja s Štajerskimi kolinami


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • čebula
  • jajce
  • parmezan
  • peteršilj
  • svinjina
  • tortilije

Njamimami: Španska tortilja s Štajerskimi kolinami

Zahtevnost
45 min Čas priprave
Št. oseb

Recept je pripravila Food Blogerka Njamimami

Priprava:

Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine in ga osušimo s papirnatimi brisačami. V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo krompir, solimo in v pokriti ponvi pražimo 10 minut. Občasno premešamo. Po 10 minutah v ponev dodamo čebulo narezano na kolobarje in zdrobljeno meso dveh štajerskih kolin ali pečenic Ave chef, katerim smo odstranili ovoj. Ponovno pokrijemo ponev in nadaljujemo s praženjem 10 minut. Občasno premešamo. V večji posodi stepemo jajca, dodamo parmezan, poper, sol in ščepec peteršilja. V mešanico jajc dodamo pečen krompir, čebulo in pečenice in dobro premešamo vse sestavine. V čisto ponvi segrejemo žlico olivnega olja in prelijemo z nastalo jajčno mešanico. Pečemo v pokriti posodi na vsaki strani 10 minut. Pri obračanju tortilje si pomagamo s krožnikom, ki se po velikosti prilega ponvi. Ponev pokrijemo in tortiljo obrnemo na krožnik. S krožnika jo zdrsnemo ponovno v ponev in jo pečemo še na drugi strani. Tortiljo narežemo na trikotnike ali kocke in postrežemo vročo ali ohlajeno. Je odličen v naprej pripravljen prigrizek ob druženju.

Dober tek.