Okusna večerja z zeljem in s hrenovkami


Potrebujemo

  • 3 žlice olja
  • 3 srednje velike krompirje, narezane na koščke
  • 2 srednje veliki nasekljani čebulici
  • strt strok česna
  • majhno zeljno glavo, narezano na koščke
  • hrenovke brez ovoja AVE
  • 2 žlici gorčice
  • žlico jabolčnega kisa
  • sol in poper po okusu
  • 2 žlički rjavega sladkorja
  • četrt žličke kumine

Oznake receptov:

  • čebula
  • česen
  • gorčica
  • hrenovke
  • krompir
  • kumina
  • meso
  • večerja
  • zelje

Okusna večerja z zeljem in s hrenovkami

Zahtevnost
20 min Čas priprave
Št. oseb

V večji kozici segrejemo olje na srednje močni temperaturi, dodamo krompir in čebulo. Občasno premešamo, dokler čebula rahlo ne porjavi. Primešamo zelje in česen ter kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča. Nato dodamo hrenovke, četrt skodelice vode, gorčico, kis, sladkor, žličko soli, ščepec popra ter kumino.

Povečamo temperaturo, da enolončnica zavre, nato pa na manjši jakosti še pet minut kuhamo in občasno premešamo, po okusu popravimo začimbe ter postrežemo.

Večerja je idealna za študentske večere v dvoje, ko je treba hitro, a stroškovno učinkovito kulinarično impresionirati boljšo polovico!