Omaka z govedino in gobami


Potrebujemo

  • 500 g govedine AVE (na koščke narezane)
  • 250 g svežih gob (narezanih)
  • 1 čebulo (na tanko narezano)
  • govejo jušno osnovo
  • 1 čajno žličko olivnega olja

Oznake receptov:

  • gobe
  • meso
  • meso v omaki
  • omaka
  • polenta
  • testenine

Omaka z govedino in gobami

Zahtevnost
20 min Čas priprave
Št. oseb

Govedino pečemo v ponvi, dokler ne spremeni barve. V ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo in gobe dokler niso mehke (ca. 3‒4 minute). Dodamo goveje koščke in govejo jušno osnovo. Pečemo 5‒6 minut. Lahko dodamo tudi koruzni škrob za večjo gostoto omake. Omaka se zelo dobro obnese kot preliv za testenine ali polento.

Dober tek!