Koščke fileja prelijemo s sojino omako, oljem ter dodamo sol in poper. Meso v marinadi pustimo stati na sobni temperaturi, vmes pa se lotimo priprave ostalih sestavin.

Kumare, papriko in avokado narežemo na kocke, češnjev paradižnik pa na polovičke. Fižol in koruzo odcedimo. V ustrezno slani vodi skuhamo testenine, katere nato odcedimo in ohladimo. 

Na srednjem ognju popečemo marinirano meso. 

V večji skledi zmešamo meso, testenine in zelenjavo (papriko, fižol, koruzo, kumare, paradižnik, avokado), solimo in popramo ter po okusu dodamo malo kisa. Po želji začinimo še s sušenim česnom, dodamo pa lahko tudi začimbe, kot sta bazilika in origano.

V drugi posodi gladko zmešamo jogurt, majonezo in kečap, umešamo še poper ter prelijemo solato, vse skupaj še enkrat dobro premešamo in damo v hladilnik, v katerem naj počiva vsaj dve uri. Testeninsko solato lahko pripravimo tudi en dan prej – v kolikor jo bomo pustili v hladilniku čez noč, se bodo okusi med sabo še bolj povezali, testeninska solata pa bo dobro ohlajena in sočna.

Dober tek! 

Ave Novicka 1200x628 2 950x353
zahtevnost
čas priprave
Clock 35 minut
število oseb
Clock 4

Sestavine

  • 30 dag testenin
  • 30 dag piščančjega mesa
  • paprika
  • beli fižol iz konzerve
  • sladka koruza
  • kumare
  • češnjev paradižnik
  • avokado
  • sojina omaka
  • 2 dl navadnega jogurta
  • 2 polni žlici majoneze
  • 2 polni žlici kečapa
  • sol, poper
  • olje
  • kis
  • grobo mlet sušen česen/bazilika/origano (po želji)