Palačinke z jagodovim nadevom


Potrebujemo

  • 25 dcl mleka
  • 25 dcl mineralne vode
  • 2 jajci
  • 8 zvrhanih žlic ostre moke
  • noževo konico soli
  • 2 žlički sladkorja
  • olje za pečenje
  • čokolado
  • limonin sok
  • sladkor v prahu

Oznake receptov:

  • jagode
  • palačinke
  • pečica
  • sladica
  • sladko

Palačinke z jagodovim nadevom

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Jajca, sladkor, sol, mleko in moko mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Dodamo mineralno vodo in še enkrat premešamo. Pripravljeno maso pustimo stati pol ure.
Naoljeno ponev močno ogrejemo in na sredino vlijemo eno zajemalko mase. Z obračanjem ponve enakomerno razporedimo maso po celotni ponvi. Na srednjem ognju opečemo palačinko najprej na eni strani, nato jo obrnemo in opečemo še na drugi strani. Palačinke so pečene, ko dobijo zlato-rumeno barvo in se začnejo počasi krčiti. Med pečenjem palačink maso večkrat premešamo, ker se moka usede na dno.

Jagode očistimo, jih operemo pod tekočo vodo ter odcedimo. Narežemo jih na majhne kocke, ki naj merijo približno pol centimetra. Narezane jagode sladkamo s sladkorjem v prahu ter jim dodamo nekaj kapljic limoninega soka. Vse skupaj posujemo s čokolado in premešamo.

Palačinke napolnimo z nadevom in jih zložimo v pekač. Na palačinke posujemo nastrgano čokolado ter jih položimo v pečico na 100 °C. V pečici jih pustimo tako dolgo, da se čokolada raztopi.

Palačinke postrežemo takoj, ko jih vzamemo iz pečice.