Pečena piščančja stegna s pomarančo in rožmarinom

Potrebujemo
- 8 kosov piščančjih stegen AVE
- 3 pomaranče
- rožmarinove vejice
- 4 žlice olivnega olja
- 5 strokov mletega česna
- 5 žlic sojine omake
- 4 žlice rjavega sladkorja
- sol
- črni poper
Oznake receptov:
Pečena piščančja stegna s pomarančo in rožmarinom



100 min
Čas priprave




Najprej stisnemo sveži sok dveh pomaranč, ki ga zatem zmešamo skupaj z olivnim oljem, rožmarinom, česnom, rjavim sladkorjem, sojino omako, soljo in črnim poprom. V zmes vstavimo piščančja stegna in pustimo marinirati vsaj kakšno uro.
Pečico segrejemo na približno 220 °C in pečemo kose piščanca v njej 30-40 minut oz. do takrat, ko je meso lepo rjavo. Vmes ga še nekajkrat pomažemo s preostalo marinado.
Približno 6 minut do konca pečenja na piščančja stegna dodamo še rezine pomaranče, ki se bo v tem času lepo karamelizirala.
In piščančje meso je nared. Zraven si privoščimo še prilogo po svoji izbiri.
Dober tek. 🙂