Pečena piščančja stegna s pomarančo in rožmarinom


Potrebujemo

  • 8 kosov piščančjih stegen AVE
  • 3 pomaranče
  • rožmarinove vejice
  • 4 žlice olivnega olja
  • 5 strokov mletega česna
  • 5 žlic sojine omake
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • sol
  • črni poper

Oznake receptov:

  • piščanec
  • pomaranča
  • rožmarin

Pečena piščančja stegna s pomarančo in rožmarinom

Zahtevnost
100 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej stisnemo sveži sok dveh pomaranč, ki ga zatem zmešamo skupaj z olivnim oljem, rožmarinom, česnom, rjavim sladkorjem, sojino omako, soljo in črnim poprom. V zmes vstavimo piščančja stegna in pustimo marinirati vsaj kakšno uro.

Pečico segrejemo na približno 220 °C in pečemo kose piščanca v njej 30-40 minut oz. do takrat, ko je meso lepo rjavo. Vmes ga še nekajkrat pomažemo s preostalo marinado. 

Približno 6 minut do konca pečenja na piščančja stegna dodamo še rezine pomaranče, ki se bo v tem času lepo karamelizirala.

In piščančje meso je nared. Zraven si privoščimo še prilogo po svoji izbiri.

Dober tek. 🙂