Panceto narežemo na manjše koščke in jo na masti popečemo do hrustljavosti. Če želimo, da bo slanina ohrnaila hrustljavost, jo pečeno takoj stresemo na papirnato servieto, ki bo popila odvečno maščobo, panceta pa bo postala hrustljava.

AVE pečenice najprej 3 minute blanširamo v vreli vodi, nato jih po obeh straneh večkrat zarežemo in popečemo na maščobi, kjer smo pekli slanino. Pečenice odstranimo iz ponve in jih shranimo na toplo.

Na isti maščobi na hitro popražimo na drobno narezano čebulo in strt česen. Ko česen zadiši, takoj dodamo kislo zelje, sol, poper in lovorjev list in vse skupaj na hitro popražimo. Če imamo rajši mehko praženo zelje, mu lahko damo par žlic olja in dušimo pokrito kakšnih 15 minut. V tem primeru je boljše, da pečenice spečemo na koncu, da se ne ohladijo.

Po zelju razporedimo pečenice in posipamo s hrustljavo panceto.

Img 5457 950x353
zahtevnost
čas priprave
Clock 40 minut
število oseb
Clock

Sestavine

  • 1 paket AVE Chef pečenic
  • 100 g AVE pancete
  • 1 manjšo čebulo
  • 1 žlica AVE svinjske masti
  • 1-2 stroka česna
  • 1 kg kislega zelja
  • 2 lovorjeva lista
  • 5 zrn popra
  • Sol