Pikantna piščančja solata, govedina v pekoči omaki in popečen platanovec


Potrebujemo

Pikantna piščančja solata

  • 2 kom piščančjih prsi AVE
  • 4 rdeče paprike
  • 8 paradižnikov
  • 2 čebuli
  • 1 čili
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 10 g ingverja
  • 1 strok česna
  • 1 l piščančje osnove

Govedina v pekoči omaki

  • 700 g govedine (pleče ali stegno) AVE
  • 1 rdečo papriko
  • 1 čebulo
  • 1 rumen čili
  • 8 paradižnikov
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 1 strok česna
  • 1 mlado čebulo
  • timijan in sol

Prigrizek iz platanovca

  • 2 platanovca
  • 2 žlici rastlinskega olja

Oznake receptov:

  • čebula
  • česen
  • čili
  • ingver
  • meso
  • paprika
  • paradižnik
  • pekoče
  • platanovec
  • solata
  • timijan
  • zelenjava

Pikantna piščančja solata, govedina v pekoči omaki in popečen platanovec

Zahtevnost
90 min Čas priprave
Št. oseb

Piščančje solate se lotimo, tako da na oljčnem olju popečemo na kocke narezan piščančji file, ki ga med peko rahlo posolimo in popramo. Nato v mešalniku iz narezane paprike, paradižnikov, čebule, čilija, ingverja in česna pripravimo zelenjavno omako.

Ko je meso pečeno, ga odstavimo, na isto olje pa nato vlijemo našo omako, rahlo solimo, dodamo malce karija in zalijemo z jušno osnovo. Vse skupaj nato na zmernem ognju kuhamo približno pol ure.

Ko je omaka kuhana, jo polijemo preko naših popečenih kockic piščančjega fileja, povrhu pa vse skupaj obložimo z listi solate po izbiri in ponudimo.

Govedino v pekoči omaki pa pripravimo tako, da najprej v vodi skuhamo goveje pleče ali stegno. V vmesnem času pripravimo še omako, tako da z mešalnikom zmešamo narezano rdečo papriko, čebulo, rumen čili, paradižnike, česen, mlado čebulo, sol in timijan, da dobimo omako.

Omako nato malce popražimo na olju, dodamo na kocke narezano kuhano govedino, zalijemo z nekaj vode, v kateri se je govedina kuhala, začinimo s karijem, svežim timijanom in soljo ter vse skupaj kuhamo še približno pol ure.

Na koncu pa se lotimo še platanovca, ki ga najprej olupimo, narežemo na kolobarje, te pa z vsake strani na kratko popečemo na olju, odstavimo in ponudimo.

Naj vam tekne!