Piščančja carbonara s slanino

Potrebujemo
- 250 g na trakove narezanih AVE piščančjih prsi brez kože
- 4 rezine slanine AVE
- 350 g testenin
- 3 stroki mletega česna
- 4 jajca
- 1 kozarec sveže naribanega parmezana
- ⅓ kozarca sveže narezanega peteršilja
- 2 čajni žlički mletega suhega peteršilja
- Sol
- Mlet poper
Oznake receptov:
Piščančja carbonara s slanino






Začnemo s kuhanjem testenin v velikem loncu soljene vrele vode in upoštevamo navodila, napisana na embalaži.
Medtem v ponvi na srednji temperaturi pečemo slanino približno 5 minut. Nato dodamo še česen in pečemo še približno 3 minute, da slanina postane hrustljava. Vsebino sedaj presipamo v skledo (približno polovico maščobe pustimo v ponvi).
V ponev zatem položimo piščančje meso in nekoliko zvišamo temperaturo. Začinimo še s poprom in soljo ter nekajkrat premešamo. Pečemo tako dolgo, da meso izgubi roza barvo oz. približno 10 minut.
Sedaj znižamo temperaturo in v ponev vrnemo slanino. Nato ponev odstavimo in dodamo kuhane testenine ter zmešamo skupaj.
V manjši posodi sedaj skupaj zmešamo jajca, peteršilj in parmezan ter po občutku začinimo s soljo in poprom. Nastalo zmes polijemo čez testenine in dobro premešamo. Dodamo še nekaj žlic vode, ki je ostala pri kuhanju testenin in znova premešamo, da zadeva postane kremasta.
Na koncu jed dekoriramo še s parmezanom in suhim peteršiljem ter takoj postrežemo.