Piščančja cezarjeva solata po prekmursko


Potrebujemo

  • piščančji file AVE EKO
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • kruh ali nekaj rezin toasta
  • česen v prahu
  • zeleno solato
  • paradižnik
  • bučno olje
  • balzamični kis
  • bučna semena
  • parmezan

Oznake receptov:

  • bučna semena
  • česen
  • kruh
  • meso
  • paradižnik
  • parmezan
  • solata

Piščančja cezarjeva solata po prekmursko

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Piščančji file zrežemo na koščke ter mariniramo z oljčnim oljem in nekaj soli ter popra. Meso nato pustimo stati nekaj minut. Medtem na koščke razrežemo še kruh ali nekaj rezin toasta, katere na kratko popečemo v oljčnem olju ter jim dodamo ščepec česna v prahu.

V ločeni ponvi medtem segrejemo še nekaj oljčnega olja, v katerem na hitro popečemo marinirane piščančje koščke. Za tem se lotimo še priprave zelenjave.

V posodo zrežemo nekoliko večje liste zelene solate, katerim dodamo bučno olje, balzamični kis, sol, bučna semena, rezine paradižnika in pa kruhove kocke, ki so se medtem že lepo popekle.

Na koncu dodamo še popečene piščančje kose in parmezan, katerega lahko narežemo bodisi na rezine bodisi naribanega.

Lahek in zdrav obrok je pripravljen. Dober tek!