Piščančja kremna juha


Potrebujemo

  • 2 piščančja jušna krožnika Ave
  • Jušno zelenjavo
  • 2 čebuli
  • 4 stebla stebelne zelene
  • 2 majhna pora
  • 2 korenčka
  • 3 dl belega vina
  • 3 dl smetane
  • 2 vejici timijana
  • 2 lovorjeva lista
  • Lističe timijana
  • Olje
  • Poper
  • Sol
  • Moko

Oznake receptov:

Piščančja kremna juha

Zahtevnost
70 min Čas priprave
Št. oseb

Vso jušno zelenjavo očistimo, kar je potrebno olupimo, in narežemo na večje kose. Piščančjo jušno osnovo položimo v kozico z neoprijemljivim dnom in jo počasi na nizki temperaturi pražimo do te mere, da spremeni barvo. Večkrat premešamo. Če je temperatura dovolj nizka, ne potrebujemo olja. 

Nato v kozico vlijemo 3 dl belega vina in alkohol na hitro prevremo, da izhlapi. Prevretemu vinu dodamo jušno zelenjavo, vejici timijana, lovorjeva lista, sol in poper. Vse skupaj zalijemo z 2 litroma vrele vode, kozico pokrijemo in kuhamo vsaj 45 minut, da se zelenjava in meso zmehčata. Nato iz juhe vzamemo lovor in timijanovi vejici. Juho ohladimo in ohlajeno zmiksamo s paličnim mešalnikom. Posebej v 3 dl smetane vmešamo žlico moke, dodamo nekaj zajemalk juhe, dobro premešamo in vse skupaj vlijemo med preostalo juho, ki jo ob stalnem mešanju zavremo, da se zgosti. Po potrebi juho lahko še enkrat zmiksamo. Preden postrežemo, juho posujemo z lističi timijana. Za piko na i lahko za v juho na maslu prepražite še kruh narezan na koščke.