Piščančja musaka

Potrebujemo
- 750 g AVE piščančjih prsi brez kože
- 10 krompirjev
- 2 lončka kisle smetane
- 0,8 dcl mleka
- 5 jajc
- Olivno olje
- Sol
- Poper
Oznake receptov:
Piščančja musaka









Začnemo s krompirjem. Olupimo ga, ga narežemo na tanke rezine (približno 0,5 cm) in ga v osoljeni vodi skuhamo do mehkega – nato pustimo, da se ohladi. Zatem prižgemo pečico in jo nastavimo na 200 °C.
Nato se lotimo piščančjega mesa, ki ga narežemo na manjše koščke. Najprej v ponvi segrejemo olje in dodamo olupljeno in narezano čebulo ter jo pražimo do trenutka, ko dobi svojo zlato-rjavo barvo. V ponev sedaj damo meso in ga prav tako pražimo tako dolgo, da spremeni barvo.
Nato pripravimo polivko tako, da v posodi zmešamo kislo smetano, jajca, mleko, sol in poper.
Zatem z maslom namastimo manjši pekač in dno pokrijemo s prvim nivojem narezanega krompirja. Nato dodamo meso in znova krompir ter tako izmenjaje nadaljujemo – pomembno je samo, da na vrhu zaključimo s krompirjem. Na koncu še po vrhu zlijemo prej narejeno polivko in pekač vstavimo v pečico.
Pečemo približno 45-60 min, nato musako vzamemo iz pečice in si jo privoščimo še toplo.
Dober tek 🙂