Piščančja musaka


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • krompir
  • musaka
  • pečica
  • Piščančja prsa
  • piščanec
  • recept

Piščančja musaka

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

Začnemo s krompirjem. Olupimo ga, ga narežemo na tanke rezine (približno 0,5 cm) in ga v osoljeni vodi skuhamo do mehkega – nato pustimo, da se ohladi. Zatem prižgemo pečico in jo nastavimo na 200 °C.

Nato se lotimo piščančjega mesa, ki ga narežemo na manjše koščke. Najprej v ponvi segrejemo olje in dodamo olupljeno in narezano čebulo ter jo pražimo do trenutka, ko dobi svojo zlato-rjavo barvo. V ponev sedaj damo meso in ga prav tako pražimo tako dolgo, da spremeni barvo. 

Nato pripravimo polivko tako, da v posodi zmešamo kislo smetano, jajca, mleko, sol in poper.

Zatem z maslom namastimo manjši pekač in dno pokrijemo s prvim nivojem narezanega krompirja. Nato dodamo meso in znova krompir ter tako izmenjaje nadaljujemo – pomembno je samo, da na vrhu zaključimo s krompirjem. Na koncu še po vrhu zlijemo prej narejeno polivko in pekač vstavimo v pečico. 

Pečemo približno 45-60 min, nato musako vzamemo iz pečice in si jo privoščimo še toplo.

Dober tek 🙂