Piščančja nabodala s solato iz prosene kaše s pisano zelenjavo


Potrebujemo

Piščančja nabodala

Solata iz prosene kaše s pisano zelenjavo

  • 350 g prosene kaše
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50 g suhih marelic
  • 1 kumaro
  • 1 veliko rumeno papriko
  • 150 g izkoščičenih črnih oliv
  • 150 g posušenih paradižnikov
  • pest češnjevih paradižnikov
  • sesekljan majhen šopek peteršilja
  • sol in poper
  • limonin sok (po želji)

Oznake receptov:

  • kaša
  • kumara
  • marelice
  • meso
  • nabodala
  • olive
  • paprika
  • paradižnik
  • peteršilj
  • proso
  • solata
  • timijan
  • zelenjava

Piščančja nabodala s solato iz prosene kaše s pisano zelenjavo

Zahtevnost
45 min Čas priprave
Št. oseb

Proseno kašo operemo in odcedimo, nato jo skuhamo v rahlo osoljeni vreli vodi. Odcedimo in pustimo, da se ohladi.

Medtem marelice narežemo na koščke. Kumari in papriki odstranimo semenje in ju narežemo na kocke. Tudi olive in sušene paradižnike narežemo na koščke, češnjeve paradižnike razpolovimo.

Ohlajeni proseni kaši dodamo oljčno olje, solimo in z vilicami narahlo pomešamo. Nežno primešamo vse preostale sestavine in po želji začinimo še z malo limoninega soka.

Za piščančja nabodala skupaj zdrobimo timijan, sol in poper. Zmešamo z oljem, z mešanico premažemo nabodala in jih spečemo na žaru. Postrežemo skupaj s pisano proseno solato.