Piščančja nabodala s tzatzikijem


Potrebujemo

  • piščančja nabodala AVE
  • 1 lonček jogurta 3,2 maščobe
  • 1 svežo kumaro (neolupljeno)
  • 1 lonček kisle smetane
  • 2 stroka česna
  • 1 manjšo čebulo
  • oljčno olje
  • koper, sol, poper

Oznake receptov:

  • čebula
  • česen
  • jogurt
  • kisla smetana
  • koper
  • kumara
  • meso
  • nabodala
  • piščanec

Piščančja nabodala s tzatzikijem

Zahtevnost
25 min Čas priprave
Št. oseb

Že pripravljena piščančja nabodala položimo na žar, ko je ta dovolj segret. Medtem ko se pečejo, se lotimo priprave tzatzikija ‒ priljubljene grške omake. Lončku polnomastnega jogurta dodamo nekaj žlic kisle smetane, oljčno olje, koper, sol, poper, sesekljan česen in čebulo ter naribane kumare.

V tem času so verjetno tudi nabodala, ki smo jih med pripravo tzatzikija že obrnili, pečena.

Jed je pripravljena za serviranje. Dober tek!