Piščančja obara z jetrnimi cmoki AVE


Potrebujemo

  • piščančji file AVE EKO
  • piščančji hrbet AVE
  • 1 srednje veliko čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2 krompirja za zagostitev (ali 2 žlici moke)
  • 1 bučko
  • 10 dag korenja
  • sol, poper, timijan, majaron, peteršilj, žajbelj
  • suho ali polsuho belo vino
  • jetrne cmoke AVE

Oznake receptov:

  • bučka
  • čebula
  • česen
  • juha
  • korenje
  • meso
  • začimbe

Piščančja obara z jetrnimi cmoki AVE

Zahtevnost
45 min Čas priprave
Št. oseb

Sesekljano čebulo popražimo na oljčnem olju. Ko postekleni, dodamo piščančji file in malo zatem še sesekljan česen.

Potem se lotimo enakomernega rezanja vse preostale zelenjave (korenje, bučka, češnjev paradižnik) tako, da so vsi kosi približno enake oblike in velikosti. Vse skupaj stresemo v posodo, kjer se nam na čebuli praži file in dodamo še hrbte ter zalijemo z vodo.

Po približno 20 minutah kuhanja iz obare najprej poberemo hrbte in nato vanjo naribamo nekaj krompirjev za zgostitev. Solimo in obogatimo z začimbami po okusu (majaron, žajbelj, …). Kuhamo še nadaljnjih 10 minut.

Proti koncu zalijemo z malenkostjo suhega ali polsuhega belega vina ter za zadnjih 5 minut kuhe dodamo še AVE jetrne cmoke. Za dekoracijo, v obaro, ko je ta že kuhana, dodamo še nekaj sesekljanega peteršilja.

Naj vam tekne!