Piščančja prsa z mediteransko zelenjavo


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • Brez GSO
  • Mediteran
  • Piščančja prsa
  • žar

Piščančja prsa z mediteransko zelenjavo

Zahtevnost
50 min Čas priprave
Št. oseb

Piščančja prsa 15 min. pred peko mariniramo v marinadi iz olivnega olja, soli, popra in začimb po okusu. Sladke paprike in origana naj bo manj. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Čebulo narežemo na večje krhlje; papriko, bučke in jajčevec na enakomerne približno 2 cm debele kose; paradižnike razpolovimo. Zelenjavo enakomerno porazdelimo v primerno velik pekač, solimo, popramo, polijemo z oljem in dobro premešamo. Piščančje prsi vzamemo iz marinade in s kožo navzgor položimo na zelenjavo. Vse skupaj posujemo z nekaj rožmarina in v pečici pečemo približno 35 minut, da se zelenjava zmehča in meso porjavi.