Piščančja rolada s koruzno zlevanko v smetanovi omaki z orehi


Potrebujemo

AVE Piščančja rolada s šunko in sirom

Koruzna zlevanka

  • 300 g koruzne moke
  • 4 jajca
  • 1 pecilni prašek
  • čajno žličko soli
  • 1 dcl oljčnega olja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 dcl mleka

Oznake receptov:

  • koruzna moka
  • meso
  • mleko
  • orehi
  • pečica
  • sir
  • smetana
  • šunka

Piščančja rolada s koruzno zlevanko v smetanovi omaki z orehi

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Rolado najprej na hitro opečemo na oljčnem olju ter postavimo v pečico na 180° za ca. 20 minut.

Med peko se lotimo zlevanke. Koruzno moko, pecilni prašek, mleko, jajce, kislo smetano, sol in oljčno olje zmešamo in dodamo v pečico k naši roladi. Čas peke zlevanke je enak času peke rolade.

Na vrsti je še priprava omake. Sasekljamo pest orehov, katere v ponvi pregrejemo, zalijemo s sladko smetano in pustimo, da prevre. Po potrebi dosolimo in dodamo nekaj kaplic belega vina ter nekaj cvetov žafranike.

Ko je rolada pečena, najprej odstranimo vrvico, ki je rolado držala skupaj in nato narežemo na rezine. Prav tako na rezine narežemo zlevanko in na koncu na krožnik dodamo še omako ter po želji še nekaj rukole za dekoracijo.

Naj vam tekne!