PIŠČANČJE PRSI NA ŽARU Z LIMONO IN TIMIJANOM


Potrebujemo

  • ½ žlice limoninega soka
  • ¼ žličke posušenega timijana
  • ½ žličke posušenih koščkov rdeče paprike
  • 1 strok česna
  • ¼ skodelice olivnega olja
  • ¼ žličke soli
  • ¼ sveže mletega črnega popra
  • 4 piščančje prsi (opcijsko s kostjo ali brez)

Oznake receptov:

PIŠČANČJE PRSI NA ŽARU Z LIMONO IN TIMIJANOM

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

V plitvi posodi zmešajte limonin sok s timijanom, delci rdeče paprike, sesekljanim česnom, oljem, soljo in črnim poprom. Piščanca z mešanico dodobra premažite in ga pustite počivati vsaj eno uro, po želji pa lahko piščanca marinirate tudi en dan prej in ga do peke hranite v hladilniku.

Piščančja prsa pečemo do zlato-rumene barve. Ko prsa postrežemo, meso po želji okrasimo s popečenimi limoninimi rezinami in vejico timijana.

Po želji lahko piščanca pripravimo tudi v ponvi, za prilogo pa se bosta k mesu najbolje podala riž in maslena zelenjava.

Dober tek!