Piščančja prsa z vinsko šunko in s šparglji ter poširano jajce


Potrebujemo

Piščančja prsa z vinsko šunko

  • 4 kose piščančjih prsi AVE EKO
  • 100 g vinske šunke AVE
  • curry
  • sol, poper in peteršilj
  • 15 g masla
  • 30 ml rastlinskega olja
  • 200 g špargljev
  • 5 strokov česna
  • 1 dcl olivnega olja
  • 8 kosov krompirja

Poširano jajce s popečeno kranjsko klobaso

  • 4 jajca
  • 1 par kranjske klobase
  • 2 žlici polnozrnate gorčice
  • 100 ml sladke smetane
  • 50 g kisle smetane
  • 10 ml belega balzamičnega kisa
  • sol in poper
  • 100 g svežih špargljev
  • olivno olje

Oznake receptov:

  • česen
  • gorčica
  • jajce
  • kisla smetana
  • krompir
  • meso
  • sladka smetana
  • šparglji

Piščančja prsa z vinsko šunko in s šparglji ter poširano jajce

Zahtevnost
45 min Čas priprave
Št. oseb

Za jed, ki jo bomo imeli za zajtrk, najprej pripravimo gorčični preliv in zmešamo sladko ter kislo smetano z gorčico, solimo, popramo ter zalijemo z malce kisa. Nato na malce oljčnega olja popečemo na kolobarje narezano kranjsko klobaso in pripravimo poširana jajčka, tako da jih ubijemo na zajemalko in previdno spustimo v vodo, ki je tik pod vreliščem za dobro minuto.
Narežemo še šparglje, vse skupaj lično razporedimo po krožniku ter ponudimo.

Glavne jedi se lotimo tako, da v hladno vodo položimo krompir, počakamo, da zavre in kuhamo približno pol ure.

Medtem ko se krompir kuha, na kratko, iz vseh strani prepražimo rezine špargljev in jih potem, ko smo jih odstavili z ognja, rahlo oblijemo še z oljčnim oljem in malce posolimo.

Nato se lotimo piščančjih prsi. Te zarežemo tako, da v njih naredimo žepke, v katere nadevamo vinsko šunko AVE, marinirano v Modri frankinji. Nadevane prsi nato začinimo s poprom in curry-jem ter na kratko popečemo na oljčnem olju (približno 2 minuti na vsaki strani).

Medtem ko se prsa pečejo, segrejemo pečico na 180 °C in v pekač položimo nekaj strtih strokov česna, povrhu katerih nato položimo naša prsa. Pekač nato le še položimo v pečico za 12 minut in prsa so pripravljena.

Ko se prsa pečejo, narežemo na rezine kuhan krompir in ga popečemo olju. Med peko mu dodamo še malce soli, popra in peteršilja.

S tem je naša jed gotova in pripravljena na serviranje.

Pa dober tek!