Piščančje rolade z gorgonzolinim prelivom


Potrebujemo

  • 2 paketa piščančjih roladic AVE
  • 10 dag gorgonzole
  • ščep bazilike
  • ščep origana
  • 2 dcl sladke smetane za kuhanje
  • 2 stroka strtega česna
  • sol
  • poper po potrebi

Oznake receptov:

  • bazilika
  • česen
  • gorgonzola
  • meso
  • omaka
  • origano
  • pečica
  • sladka smetana

Piščančje rolade z gorgonzolinim prelivom

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Piščančje rolade postavimo v naoljen pekač, v pečico ogreto na 200 °C. Rolado pečemo približno 30 minut.

Medtem ko se piščančja roladica peče, pripravimo omako iz gorgonzole.
V ponvi, na vročem olju, na hitro opečemo stisnjen strok česna, dodamo sladko smetano, razpustimo sir, vse skupaj dobro premešamo in tik pred koncem dodamo svežo baziliko, origano, sol in poper.

Ko je rolada pečena, jo narežemo na rezine in prelijemo z omako.

Namig: Kot prilogo lahko ponudimo domače koruzne njoke ali testenine.