Piščančje rolade z gorgonzolinim prelivom

Potrebujemo
- 2 paketa piščančjih roladic AVE
- 10 dag gorgonzole
- ščep bazilike
- ščep origana
- 2 dcl sladke smetane za kuhanje
- 2 stroka strtega česna
- sol
- poper po potrebi
Oznake receptov:
Piščančje rolade z gorgonzolinim prelivom



30 min
Čas priprave




Piščančje rolade postavimo v naoljen pekač, v pečico ogreto na 200 °C. Rolado pečemo približno 30 minut.
Medtem ko se piščančja roladica peče, pripravimo omako iz gorgonzole.
V ponvi, na vročem olju, na hitro opečemo stisnjen strok česna, dodamo sladko smetano, razpustimo sir, vse skupaj dobro premešamo in tik pred koncem dodamo svežo baziliko, origano, sol in poper.
Ko je rolada pečena, jo narežemo na rezine in prelijemo z omako.
Namig: Kot prilogo lahko ponudimo domače koruzne njoke ali testenine.