Piščančji Curry masala in Semia


Potrebujemo

Piščančji Curry masala

  • 1 kg piščančjih filejev AVE EKO
  • 150 g čebule
  • 3 srednje velike paradižnike
  • 30 g česna
  • 30 g ingverja
  • 20 g dhaniya
  • 20 g garam masale
  • 20 g čilija v prahu
  • 5 g kurkume
  • 50 ml olja
  • 40 ml smetane
  • žličko drobljene kumine
  • žličko koriandra
  • žličko triplata
  • sol

Semia

  • 500 ml mleka
  • 80 g rezancev semia
  • sladkor
  • oreščke z ingverjem in kandiranim sadjem

Oznake receptov:

  • česen
  • čili
  • ingver
  • kurkuma
  • meso
  • meso v omaki
  • mleko
  • paradižnik
  • pekoče
  • smetana
  • začimbe
  • zelenjava

Piščančji Curry masala in Semia

Zahtevnost
45 min Čas priprave
Št. oseb

Curry-a se lotimo tako, da na vročem olju popražimo sesekljan česen in ingver, dodamo čebulo in paradižnike ter vse skupaj na srednjem ognju pražimo ca. 10 minut.

Nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo turmeric, garam masalo, čili v prahu, drobljeno kumino, koriander, triplat ter sol, dobro premešamo in še malce pokuhamo na srednjem ognju, da se okusi prepletejo. Dodamo še kose piščančjih filejev in kuhamo tako dolgo, da je meso kuhano.

Nato pripravimo še sladico, za katero najprej zavremo mleko, dodamo na majhne koščke zdrobljeno semio in pustimo vreti ca. 10 minut. Primešamo še sladkor, odstavimo z ognja, potresemo z mešanico rozin in oreščkov ter ponudimo.

Pa dober tek!