Piščančji file z grenivkino omako in s pomarančo


Potrebujemo

  • 500 g piščančjega fileja AVE EKO
  • 1 rdečo grenivko
  • 1 srednje veliko korenje
  • 1 pomarančo
  • čajno žličko grobe piranske soli
  • žličko vloženega zelenega popra
  • ščepec žafranike

Oznake receptov:

  • grenivka
  • korenje
  • meso
  • pomaranča
  • poper
  • žafranika

Piščančji file z grenivkino omako in s pomarančo

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

V vodo dodamo žličko grobe morske soli in zelo na tanko narezano korenje. Dodamo še ščepec žafranike. Vse skupaj počasi zavremo in pustimo 3 minute vreti. Ob tem mešamo, da se sol raztopi. Ohladimo.

Piščančja prsa narežemo na tanke zrezke, jih položimo v posodo in prelijemo z ohlajeno slano vodo, tako da zrezke popolnoma prekrijemo oziroma jih mariniramo.

Rdečo grenivko in pomarančo olupimo in narežemo na tanke krhlje brez lupine. V ponvi ogrejemo oljčno olje, dodamo pomarančo in grenivko, vse skupaj posolimo in dodamo vloženi zeleni poper. Ko začnejo sadeži izpuščati sok, odstavimo in pokrijemo.

Piščančje zrezke vzamemo iz vode, jih malenkost odcedimo in v vročem olju enakomerno opečemo iz obeh strani. Solimo.

Prelijemo s sadnim prelivom in postrežemo z nekaj zrnci zelenega popra.