Piščančji gyros s papriko, sladko koruzo in tzazikijem

Potrebujemo
Piščančji gyros
- 1 kg piščančjega gyrosa AVE
- 2 zeleni papriki
- 2 paradižnika
- 250 g sladke koruze
- 1–2 čebuli
- olje za peko
- kruh pito ali lepinje
Tzaziki
- 1 manjšo kumaro
- 300 g grškega jogurta
- sesekljano meto
Oznake receptov:
Piščančji gyros s papriko, sladko koruzo in tzazikijem



40 min
Čas priprave




Za tzaziki kumari odstranimo semena, jo naribamo in zmešamo z jogurtom in sesekljano meto.
Papriko narežemo na trakce, paradižnik na koščke, čebulo pa na lističe.
Gyros popečemo na plošči žara. Skupaj z zelenjavo ga nadevamo na kruh pito ali lepinjo in ponudimo s tzazikijem.
Namesto s kruhom lahko gyros s prilogami postrežemo tudi v tortiljah, ki jih prej opečemo na žaru.