Piščančji namaz v kornetu


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • file
  • listnato testo
  • meso
  • pečica
  • peteršilj
  • sladka smetana
  • zelenjava

Piščančji namaz v kornetu

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Kornet
Testo razvaljamo, da dobimo tanke plasti, iz katerih oblikujemo kornete. Premažemo z oljem in položimo v pečico ogreto na 200 °C. Kornete pečemo ca. 10 minut.

Piščančje meso in jušno zelenjavo kuhamo v vodi tako dolgo, da začne lepo razpadati. Ko je meso kuhano, ga pustimo v vodi, da se nekoliko ohladi. Odcedimo, vendar vode, v kateri smo kuhali, ne zavržemo. Meso in zelenjavo prestavimo v visoko posodo, dodamo nekaj vode, v kateri smo kuhali meso in vse skupaj zmeljemo z multipraktikom, tako da dobimo ne preveč gosto zmes. V kozici segrejemo olje, dodamo mleto meso in smetano ter vse skupaj na hitro opečemo.

Bučke narežemo na zelo majhne kocke ter jih vmešamo v namaz. Namaz z majhno žličko položimo na vrh korneta in postrežemo.

Namig: Da naredimo lepe kornete, si pomagamo tako, da naredimo majhne kornete iz peki papirja, na katere ovijemo na trakove narezano listnato testo. Da nam listnato testo ne poka in se lepše peče, ga premažemo s stepenim jajcem.