Piščančji salpicao, Bobo de camarao in Caipirinha


Potrebujemo

Piščančji salpicao

  • 2 kom piščančjih prsi AVE EKO
  • ananas
  • 1 strok česna
  • sol, poper
  • 1 žlico limoninega soka
  • 3 skodelice vode
  • 1 čebulo
  • 1 koren
  • peteršilj, koriander in drobnjak
  • 1 paradižnik
  • 5 krompirjev
  • 1 zeleno papriko
  • 1 stebelno zeleno
  • 2 kisli jabolki
  • 50 g koruze v konzervi
  • bel balzamični kis
  • olivno olje
  • 1 skodelico majonoze
  • rozine

Bobó de camarão

  • 1 kg svežih škampov
  • 1,5 kg korenine manioke
  • 50 ml olivnega olja
  • 500 g paradižnika, olupljenega in brez semen
  • 1 papriko
  • 3 stroke česna
  • 20 ml limoninega soka
  • 1 čebulo
  • 2 skodelici kokosovega mleka
  • čili
  • sol
  • svež koriander

Caipirinha

  • 1 kg limet
  • led
  • 0,5 l cachaca
  • 50 g sladkorja

Oznake receptov:

  • ananas
  • cachaca
  • čebula
  • česen
  • čili
  • drobnjak
  • jabolko
  • korenje
  • koriander
  • krompir
  • limeta
  • majoneza
  • manioka
  • meso
  • paradižnik
  • peteršilj
  • pijača
  • škampi
  • zelena paprika
  • zelenjava

Piščančji salpicao, Bobo de camarao in Caipirinha

Zahtevnost
140 min Čas priprave
Št. oseb

Za bobo de camarao najprej olupimo in na kose narežemo manioko in jo damo kuhati v vrelo vodo za približno pol ure. V vmesnem času z limeto, s soljo in poprom mariniramo škampe, na olju pa popražimo sesekljan česen in čebulo. Ko je manioka kuhana, jo položimo v mešalnik, dolijemo kokosovo mleko in zmešamo, da nastane krema. Na popraženo čebulo in česen pa dodamo še rezan čili, papriko, paradižnik brez lupine in semen ter sesekljan koriander. Vse skupaj premešamo in pražimo še približno 15 minut.
Nato dodamo še marinirane škampe, počakamo nekaj minut, da voda povre, na koncu pa prilijemo še našo manioko z mlekom. Zopet premešamo in kuhamo še nekaj minut. Tik pred koncem dodamo še malenkost čilija, malce kokosovega mleka in čajno žličko palminega olja, ki pa ne sme zavreti. Ogenj zato takrat zmanjšamo, še enkrat premešamo, odstavimo z ognja in ponudimo z rižem.

Za piščančji salpicao pa najprej na koščke narežemo ananas, jabolka, stebelno zeleno, papriko in paradižnik, nato nasekljamo svež peteršilj, koriander in drobnjak in vse skupaj stresemo v posodo. Dodamo še rozine, koruzo in na koščke natrgan, kuhan piščančji file, naribano korenje, majonezo, limonin oziroma limetin sok, po želji pa tudi narezano čebulo, česen in na koščke narezan kuhan krompir. Nato solimo in poporamo, vse skupaj dobro premešamo, pred serviranjem pa povrhu razporedimo še ocvrte krompirjeve paličice oziroma čips in ponudimo.

Caiparinho pa pripravimo tako, da v kozarcu najprej speštamo na četrtine narezano limeto, dolijemo cachaco in dodamo še žličko sladkorja. Premešamo in zlijemo v kozarec z nekaj kockami ledu ter ponudimo.

Na zdravje in dober tek!