Piščanec na žaru v dimljeni omaki

Potrebujemo
- 1 pomarančo
- žličko dimljene paprike
- žličko gorčice
- 3 žlice medu
- 3 žlice kečapa
- žlico oljčnega olja
- 1/4 žlice soli
- ščepec popra
- piščančja krila
Oznake receptov:
Piščanec na žaru v dimljeni omaki



20 min
Čas priprave




Pripravimo marinado iz soka sveže stisnjene pomaranče, ki smo ji dodali vse začimbe.
Piščančja krila potopimo v marinado in jih pustimo namakati. To naj traja vsaj 15 minut, da se krila dobro napojijo sestavin.
Segrejmo žar do zelo vročega in krila, ki smo jih prej dobro odcedili, popečemo približno 5 minut na vsaki strani.
Poleg piščančjih kril postrežemo svežo zeleno solato ali samo narezan paradižnik, prelit z oljčnim oljem. Manj je več!
Namig: Marinada se izvrstno poveže tudi s svinjskim mesom.