Piščanec s špecli v gobovi omaki

Potrebujemo
- 1 paket AVE Chef sous vide piščanca
- 5-7 rjavih šampinjonov
- 240 g moke (pšenične ali pirine)
- 0,5 dl mleka
- 2 jajci
- maslo
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
- timijan
- sol
- poper
Oznake receptov:
Piščanec s špecli v gobovi omaki






Sous vide pripravljeno piščančje meso vzamemo eno uro pred pripravo iz hladilnika in pustimo na
pultu, da se ogreje na sobno temperaturo. Meso obrišemo do suhega (začimb ne odstranjujemo),
in ga na maščobi zlato popečemo. Ko je meso popečeno, dodamo narezane šampinjone in
pražimo vse skupaj minutko, da gobe zadišijo. Vse skupaj potresemo z 1-2 žlicama moke in
popražimo. Zalijemo s toliko vode, da je meso do 1/2 pokrito. Premešamo, da se moka razpusti.
Začinimo in pokrito dušimo 15 minut.
Medtem pripravimo špecle. Moki (200 g) dodamo mleko, 1 dl vode, 2 jajci, muškatni orešček in sol.
Z metlico dobro premešamo, da ni grudic.
V večjem loncu segrejemo vodo, jo solimo in s pomočjo cedila z velikimi luknjami maso za špecle
precedimo v vrelo vodo. Ko špecli priplavajo na površje, so kuhani. Špecle precedimo in jih
dodamo v omako k piščancu.