Piščanec v tempuri s praženo zelenjavo


Potrebujemo

  • 60 dag piščančjega fileja AVE
  • 3 beljake
  • 4 žlico svetle sojine omake
  • 1 čajno žličko naribanega ingverja
  • 10 dag škrobne moke
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 20 dag sojinih kalčkov
  • 20 dag korenja
  • 10 dag rdeče paprike
  • 10 dag zelene paprike
  • sojino omako
  • ena žličko riževega kisa po okusu
  • olje
  • poper

Oznake receptov:

  • ingver
  • jajce
  • korenje
  • marinada
  • meso
  • moka
  • rdeča paprika
  • sojina omaka
  • sojini kalčki
  • zelena paprika
  • zelenjava

Piščanec v tempuri s praženo zelenjavo

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Rezine piščančjega fileja mariniramo z nekaj olja, malce sojine omake in nekaj ribanega ingverja. Pustimo stati ca. 10 minut.

V vmesnem času pričnemu segrevati olje, medtem ko se slednje segreva, pa se lotimo tempure. Najprej v sneg stepemo beljake, dodamo moko in nato začinimo s poprom.

File sedaj pomočimo v tempuro in cvremo v olju, ki se je medtem že primerno segrelo, ca. 5‒7 minut.

Ko se meso cvre na sezamovem olju, najprej popražimo neblanširano, na tanke trakove narezano korenje, ki mu tekom praženja dodamo še malo ribanega ingverja, por ter prav tako na tanke trakove narezano papriko, proti koncu še sezam in kot zadnje sojine kalčke. Če želimo, lahko zelenjavo pripravimo v omaki. To naredimo tako, da ji dodamo žličko škroba, nekaj sojine omake in malenkost riževega kisa.

Meso narežemo na ca. 1 centimeter široke rezine in ga položimo povrhu naše zelenjave.

Naj vam tekne!