Polpeti z zelenjavno caponato

Potrebujemo
- mesne polpete AVE Chef
- 1 manjšo čebulo
- 300 g paradižnika
- 200 g bučk
- česen
- kislo smetano
- timijan, sol in poper
- olje
Oznake receptov:
Polpeti z zelenjavno caponato



40 min
Čas priprave




Paradižnike in bučke razkosamo na večje kose. V ogreti ponvi popražimo česen in čebulo toliko, da se razpusti, dodamo poper, sol in timijan ter vse skupaj na hitro podušimo, da začne zelenjava spuščati sok.
Polpete z obeh strani enakomerno opečemo na vročem olju ter jih odstavimo.
Tik preden je zelenjavna omaka končana (takrat, ko je zelenjava zmehčana), dodamo nekaj žlic kisle smetane in vse skupaj dobro premešamo.
Preden postrežemo, lahko pečene polpete pokuhamo v zelenjavni omaki ali pa jih skupaj z omako položimo na krožnik takrat, ko jih serviramo.