Popečena lubenica in pomarančni sladoled


Potrebujemo

Sladoled

  • 5 dcl kisle smetane
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2–3 žlice limoninega soka
  • 1 neškropljeno pomarančo
  • 1 žlico glukoznega sirupa
  • sredica 1⁄2 vaniljinega stroka

Lubenica

  • 600 g lubenice
  • metine lističe za okras
  • 2 žlici oljčnega olja
  • črn poper

Oznake receptov:

  • lubenica
  • sladica
  • sladoled
  • žar

Popečena lubenica in pomarančni sladoled

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

Za sladoled v skledi zmešamo kislo smetano, sladkor v prahu in limonin sok. Pomarančo operemo z vročo vodo, do suhega obrišemo, naribamo lupinico, pomarančo pa razpolovimo in iztisnemo sok.

V kozico damo glukozni sirup, vaniljino sredico ter pomarančno lupinico in sok ter vse skupaj med stalnim mešanjem segrejemo. Z metlico za stepanje vmešamo kislo smetano. Zmes nadevamo v strojček za pripravo sladoleda in pustimo, da zamrzne. Če nimamo strojčka, damo zmes v primerni posodi v zamrzovalnik in jo vsako uro premešamo z metlico za stepanje, dokler ne nastane kremast sladoled.

Ko je sladoled pripravljen, lubenici odstranimo semena in jo narežemo na 4 centimetre debele rezine. Na vročem žaru kose lubenice na hitro popečemo brez maščobe. Popečene rezine položimo na krožnike, potresemo jih s poprom, pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo s pomarančnim sladoledom.